Web Analytics Made Easy - Statcounter

علی رغم تبیین خطرات پیش روی جوانان مهاجر، اما همچنان پای برخی‌ها در میدان بلیت‌های بخت آزمایی باز است و جوانان کشور را به بهانه‌های مختلف مانند خروج از کشور برای زندگی رویایی در آمریکا فریب می‌دهند، موضوعی که از سال‌های گذشته در دستور کار آنها بوده و همچنان در این عرصه قربانی می‌گیرند.

به گزارش خبرنگار اجتماعی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ آمریکا، جایی متفاوت تر از توصیف‌های هالیوودی، با قبض‌های گران و اجاره‌ بهای بالاتر آپارتمانها در هر ایالت، هر جایی که زندگی می کنید قیمت آن متفاوت تر و بالاتر از مکانهای دیگر است و هیچ راهی برای تحمل زندگی دشوار در آنجا را ندارید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کار در آنجا حرف اول را می زند و برای دوام آوردن در این کشور باید تمام وقت خود را به کار اختصاص دهید تا بتوانید از پس زندگی در آنجا برآیید، هزینه های سرسام آوری مانند پرداخت قبض های تلفن، آب و برق، اینترنت و حتی تلویزیون البته اگر خواهان آن باشید شما را آزار می‌دهد.

مهمترین موضوعی که مهاجران به این کشور از دور زیبا باید توجه کنند، دوری از خانواده ها و حتی فرزندان است، جایی که به دلیل تحریم ها حتی نمی توانید از حمایتهای مالی خانواده و اطرافیان خود برخوردار باشید، پس باید کار کنید و کار.

در واقع چینی‌ها، هندی‌ها و مکزینی‌ها و حتی مهاجران برخی از کشورهای عربی را بیش از هر جای دیگری می‌بینید و زبان انگلیسی حرف اول را در آنجا می زند، پس این نیز یکی از مشکلات پیش روی مهاجران به این خطه است.

به گفته مهاجرین به کشور آمریکا، امنیت شغلی یکی از موضوعات فراموش شده در این خطه است، مساله ای که اگر در آستانه بازنشستگی هم باشید از آن در امان نخواهید بود و هر روز « خطر اخراج» شما را تهدید می کند و حال اگر برچسب مهاجر شما را همراهی کند که دیگر هیچ!.

به طور قطع اگر کسی بخواهد به این کشور مهاجرت کند خود را باید برای سیستم ضعیفی مانند حمل و نقل عمومی و گران بودن خدمات درمانی و دیگر موضوعات این کشور آماده کند، با این حال عده ای هنوز در رویای سفر به آمریکا هستند و قصد خروج از کشور را دارند.

اما برخی از مهاجرین به کشور آمریکا از دیرباز رویای سفر همیشگی به این کشور را در سر داشته و به همین خاطر موضوع را از طریق « ثبت نام لاتاری» و یا « اخذ گرین کارت» پیگیری کرده اند که همین ثبت نام پای برخی فریبکاران را به جان و مال آنها باز کرده است، جانی که تهدید می شود و مالی که از آنها به سرقت برده می‌شود.

روایت بلیت های بخت آزمایی از زبان سینما

لاتاری یا همان بلیت بخت آزمایی طی سالهای گذشته مورد توجه برخی از جوانان در ایران قرار گرفته است، آن گونه که محمدحسین مهدویان در سال 1396 در فیلمی به نام « لاتاری» به بخش های از معضلات پیش روی جوانان مشتاق به قبولی در بلیت بخت آزمایی می پردازد، در واقع داستان این فیلم به بخش هایی از زندگی دو جوان اشاره می‌کند که یک ارزوی مشترک به نام برنده شدن در بلیت لاتاری را دارند که بعدها دختر این فیلم(نوشین) به خاطر کار ترجمه، به دبی مهاجرت می کند و پس ازمدتی نیز گرفتار باندهای قاچاق شده و دست به خودکشی می زند.

این تنها بخشی از مشکلات عدیده برنده شدن در لاتاری آمریکا است که ممکن برای هر کسی اتفاق بیفتد کما اینکه بسیاری از مشتاقان این عرصه پایشان به دام قاچاقچیان جنسی نیز باز شده و از اهداف اصلی خود بازمانده اند.

تبلیغ دوباره لاتاری‌ها در خیابانهای تهران!

علی رغم تبیین خطرات پیش روی جوانان مهاجر، اما همچنان پای برخی ها در میدان بلیت های بخت آزمایی باز است و جوانان کشور را به بهانه های مختلف مانند خروج از کشور برای زندگی رویایی در آمریکا فریب می دهند، موضوعی که از سالهای گذشته در دستور کار آنها بوده و همچنان در این عرصه قربانی می گیرند.

اما به تازگی خبرنگار ما به یکی از تبلیغات دفاتر ثبت نام بلیت« لاتاری» برخورد کرد که گویا آنها دوباره رژه لاتاری‌ها را در میادین و خیابانهای تهران تکرار می کنند، همین علت موجب شد تا خبرنگار ما برای پیگیری‌های بیشتر با شماره تماس های روی این کاغذهای تبلیغاتی ارتباط بگیرد تا حقیقت ماجرا روشن شود.

روی بروشور تبلیغاتی این شرکت مهاجرتی، دو شماره تماس موبایل و یک تلفن ثابت وجود داشت که پس از تماس خبرنگار ما با تمامی تلفن ها معلوم شد که تلفن های همراه پاسخگو نبوده و تنها تلفن ثابت این شرکت واقع در خیابان انقلاب به تلفن ما پاسخ مثبت داد.

اپراتور تلفن این شرکت مهاجرتی در پاسخ به پرسش خبرنگار ما درباره نحوه شرایط ثبت نام بلیت بخت آزمایی، می گوید: هزینه ثبت نام برای هر فردی حدودا 60هزار تومان است که باید پاسپورت به همراه اعتبار لازم را دارا باشند.

او متذکر شد که متقاضیان برای ثبت نام باید کدپستی منزل به همراه یک آدرس و ایمیل فعال ارائه دهند.

این اپراتور شرکت مهاجرتی اذعان می کند که  شرط رشته دانشگاهی خاص برای ثبت نام در لاتاری وجود ندارد و افراد با هر سابقه و رشته و مدرک تحصیلی می توانند در این بخت آزمایی ثبت نام کنند.

وی به یکی از شیوه های شانس بیشتر در بخت آزمایی اشاره کرد و گفت: متقاضیان متاهل می توانند هر کدام زیر نظر دیگری اقدام به ثبت نام کنند تا بتوانند به راحتی دو شانس برای برنده شدن در این بخت آزمایی بزرگ را دارا باشند.

او در پاسخ به این پرسش که آیا فرمان مهاجرتی ترامپ علیه ایرانیان شامل بخت آزمایی ها نیز می شود،اظهار کرد: ترامپ محدودیتها را برای افرادی ایجاد کرده که با پاسپورت و ویزای خود به آمریکا سفر می کنند و در واقع شامل افرادی که از طریق لاتاری اقدام می کنند نمی شود.

ادعاهایی که تماما دروغ است

 با یک جستجوی ساده در گوگل کافی است به دروغ شرکتهای تبلیغات مهاجرتی پی ببرید، دروغی که با امضای دونالد ترامپ تمام آنها بر ملا شده و دیگر هیچ کارت سبزی برای مهاجران صادر نمی شود.

گویای همین ادعا، گزارش بی بی سی در تاریخ چهارم اردیبهشت ماه سال جاری است که با عنوان« دونالد ترامپ فرمان تعلیق صدور کارت سبز را امضا کرد» منتشر شده است، جدای از تاریخ انتشار این گزارش رویه ایران ستیزی آمریکایی ها با مردم ایران مهم است. آنچنان که افراد مهاجر حتی در صورت ورود به این کشور نیز با مشکلات بزرگی روبه رو خواهند شد.

با این تفاصیل باید پرسید که شرکتهای تبلیغات مهاجرتی با بهره گیری از یک شیوه پوچ از دستور خارج شده به دنبال درآمد زایی هستند که تاکنون هیچ یک از مقامات نظارتی نیز مقابل آنها نایستاده است.

در واقع از این شرکتهای تبلیغاتی باید پرسید در شرایطی که تحریم های آمریکایی مردم ایران را دچار محدودیتهای شدیدی کرده است چگونه ممکن است ترامپ فرمان مهاجرتی خود را را لغو و پای ایرانی ها را به این کشور باز کند؟

به طور قطع این یکی از شیوه های جدید کلاهبرداری شرکتهای مهاجرتی با تم قدیمی مهاجرت به کشور آمریکا است که می تواند در شرایط دشوار اقتصادی درآمدهای بسیاری را برای آنها به دنبال داشته باشد و این موضوع ورود جدی نهادهای نظارتی را به دست اندازی چنین شرکتهایی به اموال مردم می طلبد.

انتهای پیام/ا

منبع: دانا

کلیدواژه: خبرنگار ما بخت آزمایی پیش روی ثبت نام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۷۶۹۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خطر بزرگ‌ در بازار کار/ تا سال ۱۴۰۷ چه اتفاقی می‌افتد؟

به گزارش خبرآنلاین ؛ این پژوهش در دو فصلنامه جامعه‌شناسی اقتصادی و توسعه توسط حسین محمودیان و نصیبه اسماعیلی دو تن از اعضای هیات علمی دانشکده جامعه‌شناسی دانشگاه تهران منتشر شده و پژوهشگران نتایج آن را «زنگ هشداری برای برنامه‌ریزان و سیاستگذاران در سطح کلان» عنوان کرده و افزوده‌اند که «سیاستگذاران باید بتوانند با برنامه‌ریزی هدفمند در حوزه اشتغال و سرمایه‌گذاری بهترین بهره‌برداری را از فرصت قرارگیری در پنجره جمعیتی کشور تامین کنند.»

اعتماد در خبری نوشت:این پژوهش ابتدا داده‌های اشتغال و مشارکت نیروی کار در ۲۷ سال متوالی طی سال‌های ۱۳۶۹ تا ۱۳۹۶ را در نرم‌افزار موسوم به «متلب» (MATLAB) بر پایه داده‌های سازمان بین‌المللی کار بارگذاری کرده تا بتواند یک شبیه‌سازی از آینده نیروی کار در ایران داشته باشد.

برمبنای نتایج شبیه‌سازی میزان مشارکت نیروی کار مردان ۱۵ تا ۶۴ساله از حدود ۷۴.۵درصد در سال ۹۷ به ۷۳.۵درصد در سال ۱۴۰۷ خواهد رسید و بدین ترتیب طی یک دهه، یک درصد از مشارکت این دسته از مردان در حوزه کار کاسته خواهد شد.

پژوهش حاضر نشان می‌دهد که میزان مشارکت نیروی کار زنان نیز طی این بازه زمانی از ۱۶صدم درصد به ۱۴صدم درصد ریزش پیدا می‌کند. بنابراین در این ۱۰ سال، میزان مشارکت نیروی کار در کل جمعیت ایران از ۴۶.۵درصد در سال ۱۳۹۷ به ۴۴.۵درصد در سال ۱۴۰۷ کاهش پیدا خواهد کرد.

پنجره جمعیتی چیست و چرا مهم است؟

بارها گفته شده که ایران در موقعیت «پنجره جمعیتی» قرار دارد و با رشد جمعیت باید از این موقعیت استفاده کند. اما این اصطلاح به چه معناست و چرا اهمیت دارد؟

به طور کلی، تعداد نیروی انسانی و جمعیت فعال در یک جامعه، از ترکیب و ساختار سنی هر جمعیت تاثیر می‌گیرد. ترکیب سنی نیز خود وابسته به باروری، مرگ و میر و مهاجرت است. در مرحله اول «گذار جمعیتی» باروری در نقطه ثابت و مرگ و میر رو به کاهش است. در این وضعیت، درصد جمعیت زیر ۱۵ سال نسبت به سایر گروه‌های سنی افزایش می‌یابد.

در ادامه دوران گذار جمعیتی، دوره‌ای ایجاد می‌شود که سطح باروری به سرعت کاهش پیدا کرده و سطح مرگ و میر نیز تغییرات کندی دارد. در این حالت نسبت جمعیت زیر ۱۵ سال در کل جمعیت کاهش پیدا می‌کند و جمعیت سالمند نیز نسبت کمی دارد اما سهم جمعیت بالقوه فعال ۱۵ تا ۶۴ساله از کل جمعیت بالا می‌رود.

در این صورت باتوجه به اینکه در این دوره گذار جمعیت، نسبت جمعیت خارج از سن کار و فعالیت به جمعیت بالقوه فعال به حداقل می‌رسد، شرایط بسیار مساعد جمعیتی برای رشد بالقوه اقتصادی فراهم می‌شود. این چیزی است که جمعیت‌شناسان با اصطلاح «پنجره جمعیتی» معرفی می‌کنند و در تاریخ جمعیت هر کشور فقط یک بار رخ می‌دهد و چند دهه به طول می‌انجامد.

در دوره پنجره جمعیتی بیش از دوسوم جمعیت در سن کار و کمتر از یک‌سوم جمعیت خارج از سن کار قرار می‌گیرند. در واقع در این فضا، بیشتر جمعیت به سمت بازار کار می‌روند و عرضه نیروی کار بالا می‌رود.

کشور ایران از سال ۱۳۸۵ در این مرحله قرار گرفته است. یعنی در حدود ۷۰درصد جمعیت در سن کار هستند که فرصت بزرگی برای رشد و توسعه اقتصادی است. در طول سه دهه اخیر یعنی از ۱۳۶۵ تا ۱۳۹۵ نسبت جمعیت زیر ۱۵ سال کشور از ۴۵.۵درصد به ۲۴درصد کاهش یافته و سهم جمعیت فعال از ۵۱.۵درصد به ۷۰درصد افزایش پیدا کرده است.

قرار گرفتن بیش از ۷۰درصد جمعیت کشور ایران در سن کار، ایران را در رده کشورهایی قرار داده که بازه پنجره جمعیتی را تجربه می‌کنند که خود یک محرک بالقوه برای رشد و توسعه اقتصادی یک کشور است. یکی از عوامل رشد اقتصادی در بازه پنجره جمعیتی، انتقال هزینه‌های جاری در بخش‌های عمومی کشور خصوصا هزینه‌ها در حوزه‌های اجتماعی نظیر آموزش و بهداشت به سمت سرمایه‌گذاری در بخش‌های تولیدی و زیرساخت‌های کشور است. در سطح خرد نیز خانواده‌ها می‌توانند هزینه‌های جاری را به سمت پس‌انداز و ارتقای استانداردهای زندگی خود هدایت کنند.

سیل مهاجرت نیروی کار ایرانی

در یک سال گذشته گزارش‌های زیادی از «مهاجرت نیروی کار» به کشورهای همسایه به دلیل پایین بودن میزان دستمزد و کاهش ارزش پول ملی ایران منتشر شده است.

براساس نظرسنجی موسسه کیو (مربوط به تیر ماه ۱۴۰۱) از هر سه ایرانی یک نفر مایل به مهاجرت است. تمایل به مهاجرت در ایران تقریبا دو برابر میانگین جهانی و نیز بالاتر از میانگین منطقه است. مهاجرت البته دیگر این روزها محدود به افراد نخبه و تحصیلکرده نمی‌شود. از مرمتکار و قالیباف فرش گرفته تا جوشکار و نجار و فعال اقتصادی به دنبال کشوری دیگر برای زندگی خود می‌گردند. در این میان هستند سرمایه‌گذاران و فعالان اقتصادی که در جست‌وجوی سرزمینی بهتر برای سرمایه‌گذاری هستند. سرزمینی که نه از نوسانات نرخ ارز در آن خبری باشد و نه فضای نامساعد کسب و کار و بروکراسی‌های اداری پیچیده.

شواهد نشان می‌دهد در چند ماه گذشته میل به مهاجرت میان کارگران و به خصوص نیروی کار متخصص افزایش قابل‌توجهی پیدا کرده و درحالی‌که خیلی از کشورها مزایای زیادی برای جذب نیروی کار درنظر گرفته‌اند، کارگران ایرانی برای خروج از کشور دست و پا می‌زنند. کشوری که روزی مقصد اول نیروی کار برخی کشورهای همسایه بود حالا در حال ازدست دادن نیروی کار خود است.

گزارش‌های دوره‌ای شامخ و بررسی مشکلات اقتصادی بنگاه‌ها نیز شاهد دیگری از کمبود نیروی متخصص است. گزارش‌ها نشان می‌دهد که آژیر بحران کمبود نیروی کار در بنگاه‌های تولیدی به صدا درآمده است. خالی شدن خطوط تولیدی از نیروی کار متخصص، معضل جدید بنگاه‌ها و از تبعات فضای بی‌ثبات و نااطمینانی است که بخش مولد در ایران به‌ویژه طی سال‌های اخیر با آن روبه‌رو بوده است.

ارزیابی مشکلات بنگاه‌های اقتصادی از نگاه شاخص مدیران خرید نشان از آن دارد که مهاجرت نیروی کار ماهر و تکنیسین‌ها به کشورهای همسایه در اسفند ماه سال ۱۴۰۱ به یکی از مشکلات بزرگ بنگاه‌های اقتصادی بدل شده و واحدهای تولیدی را با کمبود نیروی کار روبه‌رو کرده است.

براساس این گزارش، بنگاه‌های تولیدی اعلام کرده‌اند به دلیل تمایل به مهاجرت نیروی کار ماهر و تکنیسین‌ها ازجمله به کشورهای همسایه، با کمبود نیروی کار متخصص در بازار روبه‌رو هستند. از طرفی بخش زیادی از نیروی کار فعال در بازار کار، تخصص و انگیزه کافی ندارد، در نتیجه بهره‌وری کاهش پیدا کرده است.

این مشکل به مرحله‌ای رسیده است که فعالان اقتصادی خواستار تغییر قوانین استخدام نیروی کار خارجی هستند و به استخدام نیروی کار خارجی با بهره‌وری بالاتر تمایل دارند. به عقیده فعالان اقتصادی، افزایش هزینه‌های نهاده‌های تولید و ارائه خدمات از جمله دستمزدها، قیمت انرژی و تجهیزات باعث شده تا شرکت‌ها برای جبران هزینه‌ها ناچار به تعدیل نیرو در بعضی از واحدهای اقتصادی شوند.

بررسی‌ها نشان می‌دهد شاغلان بخش صنعت در صورت عدم‌مهاجرت، جذب بخش خدمات شده‌اند. کار تولیدی به‌ویژه طی سال‌های اخیر با ریسک‌های متعددی در ایران روبه‌رو بوده است، از همین رو شاغلان این بخش به دلایل مختلف از جمله ریسک کمتر و درآمد بیشتر به بخش خدمات کوچ کرده‌اند. بخش خدمات همچنین، بیشترین نرخ ثبات اشتغال نیروی کار را در بین بخش‌ها (خدمات، صنعت و کشاورزی) داشته است. بررسی‌های مرکز آمار نشان می‌دهد، بسیاری از فعالان بازار کار، تمایل بیشتری به بخش خدمات در مقایسه با دو بخش کشاورزی و صنعت داشته‌اند.

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1904377

دیگر خبرها

  • جود بلینگام: از کودکی رویای این شب‌ها را می‌دیدم
  • خطر بزرگ‌ در بازار کار/ تا سال ۱۴۰۷ چه اتفاقی می‌افتد؟
  • گربه سیاه یزدانی به المپیک می‌رود؟
  • توجه به تولید دانش بنیان کلید حل مشکل اقتصادی کشور است
  • راهنمای جامع برندگان لاتاری گرین کارت
  • ژاپن اظهارات بایدن درباره مهاجرهراسی را تاسف آور خواند
  • حقابۀ لرستان فدای بازی سیاسی شد/ کشاورزان مهاجرت کرده‌اند
  • ساخت ۵۰۰ هزار واحد مسکونی برای نیروهای مسلح کشور کلید خورد
  • تشدید برخورد محیط زیست با سودجویان اراضی ملی
  • معادن کلید مهم توسعه کردستان/جاده‌های معادن موجب نارضایتی مردم