Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین، حج در راه است (۱۶ تا ۲۱ تیر) و میلیون‌ها زائر آماده سفر به عربستان سعودی برای انجام این مناسک اسلامی می‌شوند و عربستان نیز در پی یافتن راه‌هایی برای تسهیل انجام این فریضه از فرآیند ثبت‌نام تا دیگر مراحل، به کمک فناوری‌های جدید است.

از زمانی که همه‌گیری کووید-۱۹ شروع شد، رویدادهایی که شامل تجمعات عظیم مردم می‌شود به دلیل نرخ بالای انتقال ویروس به موضوعی نگران‌کننده تبدیل شد و پس از آن، اقدامات پیشگیرانه برای محافظت از همه در این دوران سخت انجام شد که البته مراسم حج را نیز به شدت تأثیر قرار داد؛ در مراسمی که سالانه بیش از دو میلیون نفر شرکت می‌کردند، در سال ۲۰۲۰ تنها به هزار نفر اجازه ورود تحت تدابیر شرایط سختگیرانه داده شد و در سال ۲۰۲۱ نیز اقدامات ایمنی سخت‌گیرانه‌تری اعمال شد و تنها افراد واکسینه‌شده مجاز به حضور در مراسم حج شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عربستان سعودی همچنین اپلیکیشن‌ها و رُبات‌هایی را برای کمک به مردم در طول سفر حج آماده کرد تا میزبان افراد بیشتری باشد، اما استقبال به اندازه قبل از همه‌گیری نبود. با این حال، امسال با بهبود شرایط یک میلیون زائر برای انجام فریضه حج به این کشور سفر خواهند کرد.  

دکتر «عبدالفتاح مشاط» ـ معاون وزیر حج عربستان سعودی ـ به روزنامه الشرق الاوسط گفت: چندین فناوری برای حج امسال به کار گرفته شده است. این وزارتخانه فناوری جدیدی به نام «مطوف» (Motawif) را توسعه داده است که در آن شهروندان برخی کشورها می‌توانند برای شرکت در قرعه‌کشی انتخابی حج اقدام کنند. این برنامه به زائران ساکن در آمریکای شمالی (ایالات‌متحده و کانادا)، اروپا و استرالیا اختصاص داده شده است تا به آن‌ها کمک کند «تاییدیه‌های بدون نیاز به واسطه» را دریافت کنند، در این صورت بیش از ۳۰ درصد از هزینه‌های آن‌ها کاسته می‌شود.  

وزارت حج عربستان با اختصاص وب‌سایتی به این برنامه، از اتباع آمریکای شمالی، اروپا و استرالیا دعوت کرده بود در این سایت ثبت‌نام کنند تا در صورت برنده شدن در قرعه‌کشی الکترونیکی، فرآیند صدور مجوز سفر آن‌ها به عربستان با سرعت و هزینه کمتری انجام شود. درحال حاضر، ثبت‌نام و قرعه‌کسی در این سامانه برای حج ۲۰۲۲ تمام شده و شرکت‌کنندگان در این قرعه‌کشی می‌توانند نتیجه را مشاهده کنند.  

عرب‌نیوز نیز فرآیند حضور در حج با قرعه‌کشی را این‌گونه شرح داده است:  زائران این کشورها پس از ثبت اطلاعات شخصی و مدارک رسمی، از جمله گذرنامه و گواهی واکسیناسیون مورد نیاز برای کووید-۱۹، سپس وارد فرآیند قرعه‌کشی شده و فرآیند پرداخت آنلاین را تکمیل می‌کنند. پس از آن درخواست‌ها برای صدور روادید با مشورت مرکز اطلاع‌رسانی وزارت حج و عمره به وزارت امور خارجه ارسال می‌شود. این مراحل بدون هیچ واسطه خارجی انجام می‌شود و علاوه‌بر تسهیل شرایط، تاثیر مثبتی بر کاهش هزینه‌های زائران خواهد داشت.

عربستان درحالی برای جذب زائر با قرعه‌کشی به حج، ‌ اقدام کرده که افزایش هزینه‌ خدمات در حج امسال تا حدود یک هزار و ۶۰۰ دلار بیشتر از دوره‌های پیشین، باعث شده برخی زائران از حضور در مناسک حج امسال انصراف دهند. میانگین قیمت حج امسال به حدود ۴۵۰۰ دلار می‌رسد.

مقامات حج ایران نیز چندی پیش اشاره کردند برخی کشورهای افریقایی به دلیل افزایش هزینه‌ها از حج انصراف داده‌اند. رییس سازمان حج و زیارت ایران همچنین گفته است: به علت انصراف حجاج برخی کشورها از مقامات عربستان خواسته در سهمیه حج ایران بازنگری کند تا زائران بیشتری از ایران در مراسم حج امسال شرکت کنند.

کد خبر 686305 منبع: ایسنا برچسب‌ها حج خبر ویژه عربستان

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: حج خبر ویژه عربستان حج امسال قرعه کشی ثبت نام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۳۷۵۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چینی‌ها برای ۱۲ هزار نفر در کرمان اشتغال ایجاد کردند

استاندار کرمان گفت: چینی ها سرمایه گذاری زیادی در استان کرمان انجام داده اند به طوری که در بخش خودروسازی و قطعه سازی برای ۱۲ هزار نفر در مناطق محروم این استان اشتغالزایی کرده‌اند. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم محمدمهدی فداکار، استاندار کرمان در نشست خبری دومین دوره رویداد بین‌المللی سرمایه‌گذاری و توسعه کشور (کرمان آیدکس 2024 ) در اتاق بازرگانی ایران  اظهار  داشت: صادرات 40 کالا با ارزش 10 میلیارد دلار  به 50 بازار  از استان کرمان  برنامه ریزی شده است که هدفی قابل دستیابی است.

وی در پاسخ به خبرگزاری تسنیم اظهار داشت: چینی ها سرمایه گذاری زیادی در استان کرمان انجام داده اند به طوری که در بخش خودرو سازی و قطعه سازی برای 12 هزار نفر در مناطق محروم این استان اشتغالزایی کرده‌اند.

وی در پاسخ به سوال دیگر خبرگزاری تسنیم  در ارتباط با آب گرفتی برخی از صنایع استان کرمان از جمله خودروسازی‌ها بعد از سیل اخیر گفت: در منطقه بم در سطحی بالغ بر 20کیلومتر بارندگی و سیل وجود داشت  تا وارد دشت شود اما با توجه به اینکه شدت جریان آب کند بود خسارتی آنچنانی وارد نکرده است.

وی افزود: آب در حال حرکت به مدت حدود 2 ساعت وارد پارکینگ های خودروسازان که در شیب قرار داشتند، شد اما آسیبی وارد نکرد وارد سالن ها و خط تولید نشد.

استاندار کرمان گفت: ظرفیت‌های زیادی در استان کرمان در بخش های مختلف از جمله انرژی های تجدیدپذیر، گردشگردی،محصولات کشاورزی،ذخایر معدنی وجود دارد؛ از طرفی سرمایه‌گذاری‌هایی انجام شده تا شاهد تولید کل زنجیره فولاد و بخشی از زنجیره مس در استان باشیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • راهنمای جامع برندگان لاتاری گرین کارت
  • حضور بیش از ۲۵ کشور در نمایشگاه کتاب
  • هدیه جالب عربستان به زائران حج امسال
  • فرایند الحاق زمین به محدوده ۲۰ روستای دشتستان انجام شد
  • چینی‌ها برای ۱۲ هزار نفر در کرمان اشتغال ایجاد کردند
  • سال گذشته ۶ میزبانی و ۱۴ اعزام برون استانی توسط هیات بدمینتون قم انجام شد
  • حجاج بیت الله الحرام از هفته آینده به حج اعزام می‌شوند
  • نتایج لاتاری ۲۰۲۵ اعلام شد
  • مقام اول استان سمنان در اخذ ویزای تمتع/ اجرای طرح «خشت بهشت»
  • 6100 نفر در قالب گروه‌های جهادی به مناطق محروم آذربایجان‌غربی اعزام شدند